A crescut interesul medicilor pentru posturile vacante din judeţ


Intră acum și în grupul de

Medicii au început să arate, cât de cât, puţin interes pentru concursul de ocupare a unor posturi în judeţ, concurs care va avea loc pe 29 iunie. Pentru testare s-au înscris 14 medici de diverse specializări, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu faţă de concursul organizat în martie, când s-au înscris doar 6 medici.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a precizat că există un candidat specialist de medicină generală, pentru Ambulanţă, câte un medic specialist pentru secţiile anestezie terapie intensivă (ATI), chirurgie pediatrică, chirurgie vasculară şi oftalmologie pentru posturile vacante de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, doi medici specialişti pentru Secţia Pediatrie Suceava, un medic de familie pentru Rădăuţi, 4 candidaţi pentru cabinetul de stomatologie care funcţionează la Unitatea de Primire a Urgenţelor Suceava şi unde este vacant un singur post şi doi medici de medicina familiei pentru 8 posturi libere în judeţ.

Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava a scos la concursul de la sfârşitul lunii un număr de 36 de posturi de medic specialist, unul de medic dentist la cabinetul de la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, şi 8 posturi de medic generalist şi de familie. Şase dintre posturi sunt la Spitalul Judeţean Suceava: 3 de urgentişti pentru UPU, (pentru care nu s-a înscris nimeni), câte unul pentru chirurgie vasculară, oftalmologie şi pediatrie. Câte trei posturi au fost scoase la concurs pentru spitalele din Câmpulung şi Rădăuţi, la ATI, urgenţă, neonatologie, la primul, neonatologie, medicina de familie şi radiologie, la al doilea.

Potrivit DSP, judeţul Suceava se confruntă cu un deficit de medici în mai toate spitalele din judeţ, specialităţile descoperite fiind anestezie terapie intensivă (unul dintre spitalele cu probleme fiind cel de la Vatra Dornei, unde anestezistul a ieşit la pensie), medicină de urgenţă, neonatologie, diabet.


Intră acum și în grupul de