Judeţul Suceava nu mai are nici o tabără


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava a avut cândva cel mai mare complex turistic pentru tineret la Bucşoaia, tabără care nu mai funcţionează de vreo doi ani, fiind închisă de Direcţia de Sănătate Publică Suceava pentru că nu corespunde normelor de igienă. Tabăra aparţine de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava, care nu a primit fonduri în ultimii ani pentru lucrările ce trebuie realizate acolo, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.
Ultima sumă mai consistentă, de aproape 4 miliarde lei vechi, a fost alocată acestei tabere în 2003, de atunci fondurile fiind aproape inexistente.

Tot de DJT aparţin taberele „Balada” din Gura Humorului şi cea de la Rusca, ambele de asemenea închise, fiind în stare de degradare.

Inspecţia Sanitară de Stat de la DSP Suceava va sta cu ochii pe tabere în această vară, dacă se va organiza vreuna în judeţ, a informat recent purtătorul de cuvânt la instituţiei, ing. Adrian Popescu.

“Nu vor fi acceptaţi copii în nicio tabără fără aviz sanitar de funcţionare. Deocamdată nu avem nicio solicitare din parte vreunui operator de turism pentru organizarea vreunei tabere. Dacă se va depista că funcţionează vreo tabără fără aviz şi vor fi găsiţi copii acolo, va fi închisă”, a declarat Adrian Popescu.


Intră acum și în grupul de