Liberalii suceveni ar putea fi sprijiniţi de deputatul Mircea Grosaru în procesul de reconstrucţie a organizaţiei


Intră acum și în grupul de

Deputatul minorităţii italiene din Parlamentul României, Mircea Grosaru, s-ar putea număra printre persoanele dispuse să se implice în procesul de reconstrucţie şi de relansare a organizaţiei judeţene PNL Suceava, au declarat, joi, surse liberale.

Grosaru a evitat să se pronunţe asupra acestei situaţii, dar nu a negat faptul că s-ar putea implica în procesul de reconstrucţie al PNL Suceava. „Vreau să fie convinşi că trebuie să se gândească la un proiect pe termen mediu, să înceapă să construiască, să gândească pentru viitor”, a spus Grosaru, care a arătat că este „trist” că o organizaţie liberală care a fost puternică este acum „în derivă”. În opinia sa, situaţia actuală a fost determinată de faptul că la conducerea organizaţiei au fost „găsite soluţii provizorii, mai mult decât de compromis”.

În perioada 1997-2000, Mircea Grosaru a deţinut funcţia de secretar general al PNL Suceava, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorităţii italiene, fără însă să obţină mandatul, urmând apoi ca în 2004 să fie ales parlamentar şi în 2008 să fie reales deputat al minorităţii italiene.

Conducerea organizaţiei PNL Suceava a fost asigurată, în ultimul an şi jumătate, cu titlu interimar, de mai multe persoane, după ce fostul preşedinte al filialei, Ion Lungu, a demisionat din PNL şi s-a înscris în PD-L, partid din partea căruia a candidat pentru un nou mandat de primar al municipiului Suceava. În urma alegerilor europarlamentare din 7 iunie PNL Suceava a obţinut doar 10,99 la sută din voturile valabil exprimate.


Intră acum și în grupul de