Două noi cazuri de transport ilegal de materiale lemnoase depistate în județul Suceava. În aceeași zi o firmă din domeniul silvic a fost amendată cu 12.000 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, 26 noiembrie, au fost depistate două cazuri de transport ilegal de lemne.

Potrivit IPJ Suceava, pe DN 2H din comuna Putna a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de un localnic de 21 de ani care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,20 mc cherestea de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 766 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna. 

Tot marți, pe strada Calea Ștefan cel Mare din Vicovu de Sus, a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de un bărbatde 23 de ani din comuna Putna, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,34 mc lemn de foc din specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 377 lei, a fost confiscat și predat în custodie  Ocolului Silvic Putna.

De asemenea, în aceeași zi, o echipă mixtă formată din polițiștii Postului de poliție Frătăuții Noi și angajații Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control de specialitate la o societate comercială de pe raza comunei Frătăuții Noi, care desfășoară activități de achiziție și debitare a materialului lemnos, ocazie cu care, a constatat faptul că, firma nu a verificat veridicitatea codurilor unice la primirea în depozit a materialului lemnos, precum proveniența legală a materialului lemnos comercializat.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății cu amendă în cuantum de 12.000 lei și confiscarea cantității de 7,60 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 4.856 lei, ce a fost predată în custodie personalului silvic.


Intră acum și în grupul de