Artişti nevăzători din 20 de judeţe, participanţi la faza naţională a Concursului de interpretare muzicală


Intră acum și în grupul de

În premieră la Suceava, Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor, filiala judeţeană a organizat joi, faza naţională a Concursului de Interpretare Muzicală, ediţia a X-a, la care au participat artişti amatori nevăzători din 20 de judeţe, talentaţi în interpretarea muzicii populare instrumentale, vocale şi a romanţelor.

Concursul a fost organizat pe secţiunile tarafuri, solişti instrumentişti (coarde, clape, fluier), solişti vocali de muzică populară şi solişti vocali de romanţe.

Filiala suceveană a participat cu un taraf, care a ocupat locul II la concursul precedent, cu instrumentiştii Marcel Dafin, acordeon, Constantin Gagiu, vioară, solista vocală de muzică populară Finica Popa şi solistul de romanţe Vasile Ciocan.

Preşedintele juriului, prof. Marin Constantin, a precizat că ceea ce îi caracterizează pe aceşti artişti pe care i-a văzut şi la alte ediţii este “conştiinciozitatea”, suprapusă pe un talent nativ. „Sunt extrem de sârguincioşi şi fac totul cu seriozitate. Sunt mulţi talentaţi din naştere. Avem tarafuri excepţionale de nevăzători la Botoşani, Suceava, Maramureş, Bacău”, a spus Marin Constantin.

Potrivit preşedintelui filialei, Grigore Baran, la eveniment a participat ca invitată în afara concursului o formaţie din Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de