Campaniile antidrog, tot mai necesare în judeţ


Intră acum și în grupul de

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava (CPECA) a derulat în perioada 22-26 iunie 2009 o campanie de informare-educare- comunicare în vederea marcării zilei de 26 iunie 2009 – Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri. UNODC – Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate a propus campania „Îţi controlează drogurile viaţa? În viaţa ta, în comunitatea ta……drogurile nu-şi au locul”.

Obiectivul campaniei este de a mobiliza şi de a sprijini populaţia în vederea controlării acestui fenomen.

Potrivit coordonatorului şi purtătorului de cuvânt al Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, psih. Angelica Cîmpan, instituţia a derulat o activitate intensă de prevenire prin derularea de programe în instituţiile de învăţământ şi de cursuri. Printre programe amintim „Eu nu fumez”, „Factori de risc în dezvoltarea mea”, „Vicii versus viaţă”, „Copilul meu ştie ceva despre droguri?”.

Inspectorii din cadrul CPECA Suceava au ajuns la Grupul Şcolar „Nicanor Moroşanu” din Pârteştii de Jos, la Şcoala nr. 1 Dărmăneşti, la Şcoala cu clasele I-VIII Sadova. De asemenea , în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Suceava- compartimentul Promovarea Sănătăţii , au desfăşurat activităţi în Rădăuţi la Şcoala Bogdan Vodă, în Fălticeni, la Şcoala Mihail Sadoveanu, în Câmpulung Moldovenesc la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4, în Vatra Dornei la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4, în Gura Humorului la Centrul Şcolar Sf . Andrei, în municipiul Suceava la Liceul cu Program Sportiv , Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, Şcoala Postliceală Sanitară Christiana, Şcoala Ion Creangă Suceava.

Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe organizată pe această temă că se bucură pentru faptul că au loc acţiuni de prevenire dar că, în acelaşi timp este trist şi dezamăgit. „Sunt trist şi dezamăgit când văd cât de mulţi tineri au fost arestaţi în ultima perioadă, la noi, după ce au fost prinşi că transportă droguri. Trebuie să facem mai mult” a spus Alexandru Lăzăreanu. Acesta a spus că apreciază activitatea centrului dar nu s-a ajuns în toate şcolile şi încă există tineri care nu sunt bine informaţi. „Toţi tinerii trebuie informaţi ca să nu ajungă victime”, a menţionat şeful DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de