Profesori supraveghetori şi şapte elevi suceveni, eliminaţi din Bac fiindcă au fost prinşi copiind


Intră acum și în grupul de

Mediatizarea în presa locală a declaraţiilor făcute de foşti liceeni despre metodele de copiere la examenul de bacalaureat, şi despre plicurile ce sunt date profesorilor pentru a „închide ochii” a sporit exigenţa verificărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, la sfârşitul probei A – scrisă, limba şi literatura română a Examenului de Bacalaureat, din cei 6579 înscrişi, s-au prezentat 6575 candidaţi, 4 fiind absenţi.

„În Centrul de Examen nr. 4 „Samuil Isopescu” Suceava s-au înregistrat 7 cazuri de fraudă, faţă de care au fost dispuse măsurile de eliminare din examen a candidaţilor surprinşi copiind, conform Metodologiei de examen. Situaţiile au fost consemnate în documentele Comisiei de examen din şcoală şi aduse la cunoştinţa Comisiei Judeţene de Bacalaureat. Având în vedere că elevii au fost surprinşi copiind de către preşedintele Comisiei de examen şi nu de către profesorii supraveghetori, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct prof. Vasile Monacu a dispus eliminarea profesorilor respectivi de la supraveghere pentru următoarele probe. După încheierea sesiunii de examen situaţia va fi analizată de către Consiliul de Administraţie al I.S.J. Suceava, potrivit legislaţiei în vigoare”, precizează Laurenţa Hacman.

La o conferinţă de presă ce a avut loc în această săptămână, Vasile Monacu spunea că doreşte cazuri concrete, iar acum le are.

„În folclor se spun multe, dar nimeni nu îşi asumă răspunderea de a spune ceva concret. Nu putem să culpabilizăm toţi profesorii pentru câţiva. Eu vreau, şi cred că profesorii din învăţământ sunt oneşti şi buni profesionişti. Dacă există o asemenea faptă nu trebuie păstrată tăcerea ci trebuie spus. . E păcat să dăm blam pe tot corpul didactic pentru că cineva nu îţi face treaba”, declara marţi, adjunctul IŞJ Suceava Vasile Monacu.


Intră acum și în grupul de