Pagube provocate de șoferi băuți: un sucevean a avariat o mașină, iar un alt șofer a distrus poarta unei gospodării din comuna Putna


Intră acum și în grupul de

În seara de miercuri, în județul Suceava au fost înregistrate două cazuri în care șoferii care au urcat băuți la volan au comis accidente rutiere din care au rezultat pagube materiale.

Astfel, IPJ Suceava arată că un astfel de eveniment rutier a avut loc pe raza comunei Dărmănești. Mai exact, un bărbat de 62 de ani, din municipiul Suceava, fiind băut, a avariat mașina unui tânăr de 26 de ani, din comuna Bogdăneşti.

Suceveanul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l de alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celălalt caz s-a produs pe raza comunei Putna, unde un șofer băut a distrus cu mașina poarta unui imobilului și a intrat în curte.

Bărbatul de 54 de ani, în timp ce conducea autoutilitara din localitatea Bivolăria către centrul comunei Putna, pe fondul oboselii și a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a astfel distrus poarta gospodăriei, după care a intrat în curte.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l de alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Atât în primul caz, cât și în cel de al doilea s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de