Candidaţii la BAC au susţinut proba E, corespunzătoare specializării

Pentru proba E, din aria curriculară corespunzătoare specializării, scris sau practic ce se desfăşoară miercuri, s-au înscris 6670 candidaţi: Fizică-124, Chimie-264, Biologie-900, Informatică-351, Engleză-325, Franceză-159, Germană-1, Spaniolă-52, Geografie 268, Istorie-41, Literatura universală-117, DSP-3732, socio-umane 191, Dogmatică ortodoxă-29, Latină-58, Pedagogie-55.

Marţi, din cei 6559 înscrişi la proba D a examenului de bacalaureat, la examen s-au prezentat 6556, 3 elevi fiind absenţi, iar 8 elevi au fost eliminaţi din examen pentru fraudă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, 4 cazuri de elevi eliminaţi s-au înregistrat la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, 3 cazuri la Colegiul Naţional „Petru Muşat” Suceava şi 1 caz la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

„Situaţiile de fraudă au fost identificate de către inspectorii şcolari delegaţi pentru monitorizarea examenului sau de către preşedintele comisiei de examen din centrul respectiv. Acesta a dispus eliminarea candidaţilor, în conformitate cu Metodologia de examen. Candidaţii surprinşi copiind aveau asupra lor broşuri editate de dimensiuni mici, conţinând rezolvări ale subiectelor publicate de M.E.C.I.

Ca şi la prima probă scrisă a examenului, când au fost eliminaţi 7 candidaţi, I.S.J. Suceava îşi menţine măsurile de înlocuire a profesorilor care au supravegheat în sălile respective, pentru următoarele două probe scrise”, precizează Laurenţa Hacman.

loading...