Poliția Județeană Suceava: 325 infracțiuni constatate și peste 2.000 amenzi aplicate în ultimele zece zile

În perioada 01-10 decembrie, polițiștii suceveni au asigurat intervenții la 576 de evenimente,  449 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112. Totodată, au fost constatate 325 infracțiuni, dintre care 46 la regimul siguranței rutiere, 3 fapte de natură economică și 234 de infracțiuni de altă natură.

Astfel, statisticile IPJ Suceava din perioada menționată arată că pe șoselele județului au acționat zilnic opt autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice.

Polițiștii au reținut 186 de permise de conducere (15 pentru alcool, 68 pentru viteză excesivă și 103 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 81 de certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unoraccidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Prin urmare, au fost aplicate 2151 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1891) au fost aplicate la regimul rutier, 131 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar  129  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  1.027.042 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 19.293 lei.

Totodată, comunicatul IPJ Suceava menționează că în urma intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost depistate  cinci  persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive faţă de  19 persoane.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, mai arată IPJ Suceava.

loading...