Polițiștii suceveni au identificat șase persoane care vindeau țigări de contrabandă pe teritoriul județului Suceava. Toți s-au ales cu dosare penale, iar un bărbat a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale și din cadrul SICE au desfășurat, miercuri, o amplă acţiune pe linia deținerii şi comercializării ţigaretelor de provenienţă extra-comunitară.

Controalele au avut loc atât la comercianții din pieţele şi bazarul din mun. Suceava cât şi la diferite puncte de lucru ale unor firme din județ care aveau ca obiect principal vânzarea produselor alimentare şi nealimentare.

Imagine ilustrativă

Prin urmare, polițiștii au identificat șase persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, care vindeau țigări de contrabandă, de proveniență extra-comunitară. Unul dintre ei, un bărbat de 46 de ani a și fost reținut pentru 24 de ore. Pe lângă asta, toți cei identificați sunt cercetați penal pentru contrabandă.

Întreaga cantitate de 49.900 țigarete identificată a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul acestei cauze penale să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asiguratorii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de