Vasile Monacu: „Feed-back-ul de la universităţi arată că absolvenţii de liceu din judeţ sunt mai buni ca alţii”


Intră acum și în grupul de

Procentul de promovabilitate din prima sesiune de bacalaureat, de 93,64% a clasat judeţul Suceava pe locul 5, fapt ce a mulţumit conducerea IŞJ Suceava întrucât se menţine tradiţia învăţământului de calitate ce se realizează la şcolile din judeţ. „Acum s-a demonstrat încă o dată că în Suceava se face învăţământ de calitate, unde în mare parte oamenii îşi fac treaba cu eficienţă şi devotament. Au fost şi elevi eliminaţi, astfel s-a tras un semnal de alarmă pentru cei care au crezut că pot să treacă examenul de bacalaureat fără să înveţe”, a declarat preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu.

Acesta a precizat că procentele de promovabilitate diferă de la o şcoală la alta, dar că s-a respectat „curba lui Gauss”, cu excepţia a câtorva şcoli cu ştaif unde curba s-a deplasat puţin spre dreapta, cum ar fi la Colegiile „Petru Rareş” Suceava, „Nicu Gane” Fălticeni, „Eudoxiu Hurmuzache” Rădăuţi, „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

„Avem un învăţământ mai bun ca în alte judeţe. Avem un feed-back de la universităţi că absolvenţii de liceu de la noi, care ajung la ei sunt mai buni şi se distanţează de ceilalţi”, a afirmat Vasile Monacu.

Procentul final de promovabilitate se va afla pe data de 9 iulie după ce vor fi rezolvate 876 contestaţii.


Intră acum și în grupul de