Polițiștii suceveni au luat la ochi șoferii băuți. Peste zece conducători auto urcați la volan în stare de ebrietate au fost identificați în trafic în ultimele trei zile


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi băuți au fost identificați pe șoselele din județul Suceava în ultimele trei zile.

Astfel, în perioada 20-22 decembrie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor fiind testați cu aparatul etilotest 359 conducători auto și aplicate un număr de 135 sancţiuni contravenționale, în valoare de 67.217 lei.

Au fost constatate nouă infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea au fost reținute 26 permise de conducere, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 8 certificate de înmatriculare retrase.

Pe lângă asta, în cursul zilei de luni, 23 decembrie, alți cinci șoferi băuți au fost prinși în trafic.

Printre ei se numără un bărbat de 33 ani, din satul Stamate, comuna Fântânele, prins la volan având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aproximativ în același timp, pe strada Republicii din Vatra Dornei, a fost identificat băut la volan un bărbat de 29 de ani din comuna Dorna Arini.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer băut, un tânăr de 23 de ani din Vatra Dornei, s-a lăsat prins mai greu, după ce a încercat să fugă în trafic de la polițiști. Acesta a fost identificat tot luni, în jurul orei 02:23, pe strada Calea Transilvaniei din municipiul C-lung Moldovenesc. Astfel, un echipaj rutier a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula sinuos, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, vehiculul fiind identificat pe strada Tudor Vladimirescu proiectat în garajul unui imobil.

După impact, conducătorul auto, a coborât și a încercat să fugă fiind prins la scurt timp de polițiști și identificat ca fiind un tânăr de 23 de ani din municipiul Vatra Dornei.

Acesta a declarat faptul că, nu a suferit leziuni și nu solicită intervenția unui echipaj medical.

           Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Apoi, în seara aceleiași zile, tot pe strada Calea Transilvaniei din C-lung  Moldovenesc a fost identificat băut la volan un alt bărbat din Vatra Dornei. Șoferul de 47 de ani avea o alcoolemie de ,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La final, și în comuna suceveană Șcheia a fost prins băut un șofer. Bărbatul de 52 de ani Șcheia a fost chemat la sediul Poliției Comunale Șcheia pentru clarificarea împrejurărilor comiterii unei tamponări, ocazie cu care, a fost observat de către polițiștii la volanul autoturismului pe care l-a parcat în fața sediului Secției 9 Poliție Rurală Șcheia.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate mai sus, care au avut loc luni, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de