Cinci sucevence venite din Anglia au intrat în contact cu persoane infectate cu gripă porcină


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava monitorizează starea de sănătate a cinci sucevence ce au venit din Anglia cu avionul, în zile diferite, dar care au stat în apropierea unor persoane a căror infestare cu virusul AH1N1 a fost confirmată. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că primii contacţi cu persoane afectate de gripă porcină au ajuns în judeţul Suceava, dar niciunul nu prezintă simtomele bolii.

Potrivit lui Adrian Popescu, în urmă cu o săptămână, DSP a fost informată de ministerul de resort despre primii contacţi care au sosit în judeţ, fiind vorba de două femei între 20 şi 40 de ani, care au venit cu avionul din Anglia. „Aceste persoane au fost identificate iar reprezentanţii noştri s-au prezentat la domiciliul lor, le-au explicat situaţia şi au semnat de luare la cunoştinţă că se obligă să respecte normele care se impun în astfel de situaţii. Niciuna din aceste persoane nu avea simptome de gripă porcină care să necesite recoltarea de probe”, a declarat Adrian Popescu.

În cursul zilei de luni a sosit o informare că alte 3 persoane, tot femei, de 32, 52 şi 54 de ani, două din Suceava, una din Rădăuţi, au călătorit împreună cu 7 persoane infectate în avionul ajuns în ţară pe 29 iunie. DSP a repetat procedura cu două dintre ele, întrucât doar acestea au fost găsite acasă, cealaltă persoană fiind la muncă în câmp, dar s-a luat legătura cu familia.

Toţi cei 5 contacţi vor fi monitorizaţi în continuare de DSP, fiind informaţi şi medicii lor de familie pentru a-i supraveghea. Femeile au fost avertizate să nu părăsească localitatea de domiciliu.


Intră acum și în grupul de