Șoferi băuți sau fără permis, depistați pe drumurile din județul Suceava. Polițiștii au deschis mai multe dosare penale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis mai multe dosare penale în cursul zilei de joi unor suceveni care au fost depistați în timp ce conduceau băuți sau fără permis.

Astfel, joi dimineața la ora 02.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe str. Putnei din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Marginea.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezența personalului medical, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Tot joi, la ora 12.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DJ 178C din comuna Bilca, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani din orașul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tânărul e cercetat penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.

În aceeași zi,  la ora 15.43, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe str. Veveriței din comuna Rădășeni, autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și acesta este cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Tot joi, în jurul orei 16.55, în timp ce acționa pe DJ 208B din comuna Dumbrăveni, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control mopedul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 49 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz s-a deschis dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de