Nechifor: Alegeri parlamentare anticipate vor doar PNL și senatorul PSD Ioan Stan


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene sucevene a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că organizarea de alegeri parlamentare anticipate este puțin probabilă.

„Nu am văzut niciodată posibilitatea alegerilor anticipate”, a spus Nechifor.

El a adăugat acesta a fost un demers dorit de liberali și de senatorul PSD Ioan Stan.

„Sunt doar două entități: Ioan Stan și liberalii. Ioan Stan își dorea și a și declarat într-o conferință că va vota pentru anticipate pentru că e singura șansă de a se pune el pe listă”, a spus Nechifor.

El a apreciat că este clar că toamna anului 2020 îl va găsi plecat din funcția de președinte al organizației județene PSD Suceava pe senatorul Ioan Stan.

„După locale va fi înlocuit, dar la anticipate era tot el și atunci se punea singur pe primul loc la deputați pentru că va candida la Camera Deputaților”, a spus Nechifor.

Potrivit deputatului Pro România, senatorul Ioan Stan are un singur obiectiv parlamentar, respectiv să conducă Grupul Român de Uniune Interparlamentară (GRUI).

El a arătat că acest grup parlamentar este comun al ambelor camere și că un mandat este condus de un reprezentat al Senatului și un mandat de unul al Camerei Deputaților.

Nechifor a explicat că în mandatul 2012-2016 a acest grup a fost condus un reprezentant al Camerei Deputaților, respectiv de deputatul Ioan Stan, iar acum este condus de Ioan Stan care este senator și reprezintă Senatul, iar în următorul mandat președintele GRUI va fi un deputat, motiv pentru care Ioan Stan va candida la Camera Deputaților.


Intră acum și în grupul de