Banii de salarii în sistemul sanitar sucevean ajung doar până la sfârşitul lunii august


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii a solicitat ca reprezentanţi ai CAS, DSP, filialei locale a SANITAS, conducerilor de spitale să se întrunească şi să verifice dacă există, la nivel de judeţ situaţii în care nu au fost acordate salariile, dar şi de analiză a posibilităţii acordării salariilor în cea de-a doua parte a anului. Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, instituţie ce a fost gazda întrevederii, a declarat într-o conferinţă de presă că la nivelul judeţului, nici o instituţie nu a sesizat faptul că sunt probleme de acest gen.

Astfel, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava, managerii şi directorii financiari contabili ai unităţilor sanitare publice din Judeţul Suceava, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava , precum şi liderii locali ai Federaţiei „Sanitas” din Judeţul Suceava au precizat că au fonduri până la sfârşitul lunii august, cu excepţia Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava care dispune de fonduri inclusiv pe luna septembrie.

„În condiţiile neacordării sporurilor pentru condiţii de muncă şi alte sporuri la nivelul DSP Judeţeană Suceava, fondurile alocate ajungând până la sfârşitul anului, se pot achita doar salariile de bază, sporul de vechime şi sporul de conducere”, precizează Adrian Popescu, cu menţiunea că toţi participanţii la prezenta întrunire solicită rectificare bugetară pozitivă.

Liderii Sindicatului „Sanitas” din Judeţul Suceava , care au participat la această întrunire solicită respectarea ACORDULUI nr. 565/21.05.2009; pentru acest fapt se impune rectificare bugetară pozitivă .


Intră acum și în grupul de