Printr-un proiect Phare, 28 de tineri din Forăşti au devenit lucrători europeni în cultura plantelor


Intră acum și în grupul de

Asociaţia „ABA-DEL-TIN” Suceava, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, derulează Proiectul „Eurocalificare pentru tinerii din mediul rural” – proiect finanţat prin Programul PHARE 2006/018-147.04.02, Măsuri active de ocupare a forţei de muncă, Referinţa: 04.

Potrivit preşedintei Societăţii Doamnelor Bucovinene, Mihaela Carmen Grosu, prin intermediul căreia s-a derulat proiectul, în perioada 27 aprilie 2009 – 4 iulie 2009, 28 persoane din comuna Forăşti au urmat cursurile de calificare profesională în meseria de „Lucrător în cultura plantelor” şi tot 28 persoane au finalizat cursurile. Un moment important l-a reprezentat examenul de absolvire al cursului care a avut loc în data de 06.07.2009 la Forăşti. Toţi cei 28 de cursanţi au promovat examenul final.

„Acest succes se datorează în primul rând interesului manifestat de beneficiarii proiectului faţă de cursuri, comunităţii locale, Primăria Forăşti, care a sprijinit echipa de proiect şi celor 4 lectori care au susţinut cursul de calificare profesională în meseria de -Lucrător în cultura plantelor” spune Mihaela Grosu, cu precizarea că, în ziua desfăşurării examenului a fost prezent şi directorul coordonator al AJOFM Suceava, Cristian Şologon, care a sprijinit implementarea proiectului derulat de Asociaţia „ABA –DEL-TIN”


Intră acum și în grupul de