Unui bărbat i-au fost retezate vârfurile a trei degete în urma unui accident de muncă la o fabrică de produse lactate din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 46 de ani suferit un accident de muncă în timp ce își exercita atribuțiile la o fabrică de produse lactate din Câmpulung Moldovenesc.

Accidentul a avut loc duminică. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că bărbatul își desfășura activitatea în sala de fabricare a zerului praf, supraveghind ciclonul final de evacuare a zerului praf. Pentru a verifica dacă ecluza ciclonului final nu este înfundată, bărbatul a deschis gura de vizitare montată pe ecluză și, fără a avea un motiv întemeiat, a introdus mâna dreaptă în gura de vizitare, paletele rotorului ecluzei retezându-i vârfurile degetelor arătător, mijlociu și inelar.

La fața locului a intervenit de urgență personalul medical, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, fiind diagnosticat cu „plăgi tăiate la degetele 2, 3 și 4”.

Despre incident urmează a fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. 

S-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de