Căminul cultural din Părhăuți a fost inaugurat cu fast după o modernizare totală printr-un proiect finanțat cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, în satul Părhăuți din comuna Todirești, a fost inaugurat căminul cultural, care a fost modernizat în totalitate printr-un proiect finanțat cu fonduri europene, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Inaugurarea căminului a avut loc pe 27 decembrie, în prezența a numeroși localnici.

Panglica inaugurală a fost tăiată de primarului comunei, Vasile Avram și de managerul companiei General Construct, Viorel Nuțu.

După slujba de sfințire a căminului cultural, oficiată de un sobor de preoți, a avut loc lansarea cărții „Comuna Todirești – județul Suceava; Scurtă monografie etnografică – Căminul cultural Părhăuți”, scrisă de prof. Maria și Mihai Bocancea. Cu acest prilej, edilul comunei Todirești a oferit atât autorului lucrării, cât și managerului companiei General Construct, Viorel Nuțu, câte o plachetă. După prezentarea lucrării, domnul profesor Bocancea a dăruit numeroase volume, sub autografe, publicului prezent.

 Apoi, pe scena instituției proaspăt sfințită, a continuat a VII-a ediție a Festivalului „Porniți plugul, măi flăcăi!”, în cadrul căruia au evoluat numeroși fii ai gospodarilor comunei. Astfel, au fost la înălțime, Ansamblul „Muguri de brad” din Părhăuți – coordonator prof. Geta Chiliomon, Sebi Bejenar – saxofon și Gabriel Gemeniuc – tobă, Ansamblul de dansuri și obiceiuri de la Școala Gimnazială Soloneț – instructor înv. Doru Luchian, Nicoleta Bejenariu – interpretă de muzică populară, Fanfara „Ștefan cel Mare” din Costîna – îndrumător Gheorghe Roznovan, Sergiu Rotar – interpret trompetă, copiii de la Grădinița cu Program Normal din Părhăuți, coordonați de coregrafa Georgiana Constantinescu, „Malanca Costîna” – instructor Florin Deac, Anastasia și Teodora Seserman – interprete de muzică populară, „Malanca Todirești” – coordonator Adrian Cozmaciuc, Larisa Negrușer – interpretă de muzică populară, „Malanca Todirești de Sus” – coordonator Costel Munteanu, Teodora Buculei – interpretă de muzică populară și Ansamblul de dansuri populare „Plaiurile Solonețului” – îndrumător Ioan Popescu. Programul festivalului a fost moderat și prezentat de interpretele de muzică populară, Anastasia și Teodora Seserman. Toți participanții au fost recompensați cu produse tradiționale, colaci, portocale, găluște pregătite de gospodinele din Părhăuți,  și vin.

Inaugurarea căminului cultural s-a încheiat cu o horă în compania formației Oana Band din Suceava.

Sponsorul festivalului a fost SC General Construct SRL.

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Todirești, reprezentate de domnul primar Vasile Avram. De remarcat și implicarea doamnei referent cultural, Rîpan Cecilia, care s-a preocupat îndeaproape de buna desfășurare a manifestărilor.      

Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana


Intră acum și în grupul de