Patru incendii generate de coșurile de fum defecte au avut loc în ultimele 24 de ore în județul Suceava. ISU Suceava: Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate


Intră acum și în grupul de

În ultimele 24 de ore, la nivelul subunităților pompierilor militari suceveni s-au înregistrat cinci incendii, în diferite zone ale județului. Patru dintre acestea au izbucnit de la nivelul coșurilor de evacuare a fumului, necurățate de funingine sau deteriorate.

Deși de această dată pagubele nu au fost însemnate, reamintim faptul că recent s-au înregistrat incendii în care au fost mistuite gospodării întregi, și din nefericire, unele dintre ele s-au soldat chiar și cu pierderi de vieți omenești, arată Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată.

“Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor militari cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie,” mai arată comunicatul ISU.

RECOMANDĂRILE:

            – coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

            – în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

            – coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.


Intră acum și în grupul de