Cătălin Nechifor(Pro România): Planul alegerilor parlamentare anticipate ține doar de președintele Iohannis, cel care se gândește deja la cel de al treilea mandat

Vicepreședintele Pro România deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a apreciat, marți, că planul alegerilor parlamentare anticipate nu ține de liberali, ci de președintele Klaus Iohannis care se gândește la cel de al treilea mandat.

Deputatul sucevean precizează că în această perioadă toată lumea își dă cu părerea despre intenția liberalilor de a face alegeri generale anticipate.

„Premierul spune că îl încurcă cei 40% pesedişti din parlament, alții, lideri mai mult sau mai puțin importanți, spun că își doresc o majoritate de dreapta care să dezvolte România, în timp ce opoziția- care și cât o mai fi aia- acuză guvernanții de azi că în fapt își doresc să îşi ascundă neputința de a gestiona treburile țării și vor neapărat să pună mâna pe puterea totală, beneficiind încă de acel spor electoral de după câștigarea alegerilor prezidențiale”, a arătat Nechifor.

El consideră că întregul plan e al președintelui Klaus Iohannis și are în vedere anul 2024.

„Eu cred că planul e altul și nu ține nici de liberali-e primul guvern care își trece ca prin brânză bugetul prin asumarea răspunderii-, nici de Ludovic sau de Rareș, ține doar de președintele Iohannis, cel care se gândește deja la cel de al treilea mandat. Că va fi de senator, de deputat, sau va fi o altă sinecură înaltă a statului român, sau, de ce nu, a Uniunii Europene sau a altei instituții internaționale, asta nici nu contează acum”, a explicat Cătălin Nechifor.

Deputatul Pro România subliniază că în acest plan contează doar ca președintele Klaus Iohannis să poată pune din nou guvernul lui, în 2024, iar acest lucru se poate face doar în ipoteza în care vor exista alegeri anticipate, ceea ce înseamnă că peste 4 ani vom avea în aceeași perioadă de vară alegeri locale, europene și generale, în timp ce prezidențialele lui 2024 vor fi abia în toamnă spre iarnă.

„Cu alte cuvinte, dacă lucrurile nu se vor schimba în imediata perioadă, Iohannis va avea șanse să rămână spectator în 2024, iar pe modelul foștilor președinți lucrurile nu par să fie strălucite, mai ales în situația în care va fi anulată și pensia specială, dar și celelalte drepturi legale de rigoare”, a concluzionat Cătălin Nechifor.

loading...