Un adolescent care circula pe bicicletă a fost rănit după ce a intrat în coliziune cu o mașină în Rădăuți. Acesta a intrat neregulamentar într-o intersecție, pe timp de noapte, neavând elemente reflectorizante


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 13 ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier ce a avut loc marți seara, în municipiul Rădăuți.

Din datele IPJ Suceava reiese că acesta se deplasa pe strada Iacob Zadik, iar la intersecția cu circulație în sens giratoriu a străzilor Calea Bucovinei-Iacob Zadik- Calea Bucovinei-22 Decembrie, tânărul a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autovehicul care circula regulamentar în sensul giratoriu, având direcția de deplasare strada Calea Bucovinei-sens giratoriu – Calea Bucovinei intrând în coliziune cu acesta.

FOTO: someseanul.ro

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, însă acesta nu a solicitat să fie transportat la spital fiind transportat la domiciliu de către conducătorul auto implicat în evenimentul rutier.

Ulterior, întrucât tânărul de 13 ani acuza dureri a fost transportat de către membrii familiei la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în jurul orelor 20.00, polițiștii fiind anunțați despre evenimentul rutier.

În urma discuțiilor purtate de poliţişti cu biciclistul precum și cu  membrii familiei acestuia, nu s-a putut stabili identitatea conducătorului auto implicat în eveniment și nici date despre autovehiculul implicat.

Potrivit IPJ Suceava, cinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține tânărului de 13 ani, pentru că nu a acordat prioritate de trecere autovehiculului.

De asemenea, acesta nu are împlinită vârsta minimă obligatorie pentru a avea dreptul de a  circula cu bicicleta pe drumurile publice, iar bicicleta implicată nu avea în dotare elemente fluorescent-reflectorizante.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de