Secţia de obstretică-ginecologie şi neonatologie a Spitalului Judeţean va fi modernizată


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii va reabilita şi moderniza secţiile de obstretică-ginecologie şi neonatologie din 22 de spitale, inclusiv cel din Suceava în colaborare cu autorităţile locale, din fonduri de la Banca Mondială, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. Ministrul a spus că România ocupă ultimele locuri în UE în ceea ce priveşte maternităţile. „Statisticile arată că, în România, natalitatea este de 10,3 la mie, iar mortalitatea este de 11 la mie, cifre care ne situează pe ultimele locuri în Europa”, a mai spus ministrul Bazac.

Lucrările de reabilitare vor începe în luna septembrie şi vor dura între patru şi 24 de luni, în funcţie de complexitatea lucrărilor şi de specialitatea spitalului. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Cele 22 de secţii de obstretică-ginecologie şi neonatologie care vor fi reabilitate se află în spitale din Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Iaşi, Galaţi, Brăila, Giurgiu, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Braşov, Prahova, Mureş şi Bucureşti.


Intră acum și în grupul de