Spitalul Judeţean Suceava intră în zodia refacerii


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean Suceava va beneficia de o serie de proiecte de modernizare şi echipare în valoare totală de peste 7 milioane de euro, care vor trebui implementate pe parcursul unui an de zile. Vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie, cel care a făcut acest anunţ a explicat luni că a fost transmis avizul Ministerului Sănătăţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi echipare a ambulatoriului de specialitate, în valoare de un milion de euro, proiect finanţat prin POR şi care va fi supus aprobării în sedinţa de vineri a CJ Suceava. Ilie a ţinut să menţioneze faptul că la finele săptămânii trecute, s-a semnat şi contractul în valoare de 1,1 milioane de euro pentru modernizarea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie.

El a mai spus că săptămâna viitoare încep şi lucrările de refacere a terasei şi acoperişului spitalului, în valoare de 2,2 milioane de lei, urmând ca în zilele următoare să fie cunoscut câştigătorul licitaţiei pentru reparaţiile la instalaţiile sanitare şi de canalizare din spital în valoare de 2,2 milioane de euro, care a avut loc luni. Totodată, secţia externă de psihiatrie a spitalului intră în reparaţii capitale, fiind alocată suma de 1,1 milioane de euro, iar la cele patru clădiri vechi ale spitalului vor fi efectuate lucrări de reparare a acoperişului în valoare de 400.000 de euro. „Avem la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava în derulare un număr de 15 proiecte cu o valoare de şapte milioane de euro care vor schimba complet calitatea serviciilor medicale”, a mai spus Vasile Ilie.

El a ţinut să remarce faptul că este „pentru prima dată după 1990 când Spitalul Judeţean” beneficiază de o sumă de depăşeşte 7 milioane de euro pentru modernizări şi dotări profesionale. „Eu sper ca într-un an aşa zisa faţă a Spitalului să se schimbe şi lucrul acesta este posibil şi datorită faptului că la Ministerul Sănătăţii, Suceava are un prieten, pe secretarul de stat Cristian Irimie. Toate eforturile acestuia vor trebui dublate de un management performant şi cred în capacitatea de performanţă la nivel înalt a actului manager al Spitalului judeţean, Vasile Rîmbu”, a mai spus Vasile Ilie.


Intră acum și în grupul de