Momente de groază într-o familie suceveană. Tată și fiu au tăbărât pe unul dintre frați și l-au lovit cu toporul în cap de mai multe ori. De beți ce erau, în prima fază nu au reușit să nimerească victima nici cu toporul și nici cu cuțitul


Intră acum și în grupul de

Două persoane, tată și fiu, au fost trimiși în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava, primul pentru tentativă de omor, iar al doilea pentru loviri și alte violențe.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situație de fapt:

Persoana agresată a venit la locuința tatălui său vitreg, situată într-o zona rurală a județului Suceava, cu mama sa, când avea vârsta de nouă ani. Bărbatul trimis în judecată pentru tentativa de omor a întreținut relații de concubinaj cu mama persoanei agresate, din relațiile acestora rezultând trei copii. După decesul mamei sale, persoana agresată a continuat să locuiască în gospodăria tatălui său vitreg, acesta tratându-l, la început ca pe un fiu natural.

De menționat e faptul că persoana agresată are de mai mulţi ani probleme de sănătate grave, iar din luna decembrie 2018 tatăl său a fost desemnat asistent personal al său, având un salariu lunar.

În ultima perioadă, însă, între tatăl şi fiu au avut loc adeseori certuri şi discuţii în contradictoriu, dar și episoade violente, în special în perioadele când ambele persoane consumau băuturi alcoolice.

Mai exact, fiul reproşa tatălui său vitreg că toate bunurile din gospodărie îi aparţin, sunt cumpărate cu banii pe care primăria îi dă acestuia ca să-l îngrijească, în realitate tatăl său vitreg nu se ocupă de el în niciun mod.

Ulterior, în data de 30 noiembrie 2019, la locuința bărbatului se aflau mai multe persoane care au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Printre acestea se afla și fiul agresat şi fratele matern al acestuia și fiul bărbatului trimis în judecată.

Astfel, în jurul orei 19:00, pe fondul stării de ebrietate în care au ajuns, din nou au apărut discuții în contradictoriu și reproșuri. Din probatoriul administrat a rezultat că tatăl s-a enervat, proferând amenințări la adresa fiului vitreg, iar fratele matern al victimei, aflat la rândul său în stare avansată de ebrietate, a început să exercite acte de violență cu pumnii asupra lui.

Între timp, tatăl a părăsit locuinţa, s-a deplasat în şură de unde a luat un topor, a revenit în casă şi profitând de faptul că fiul vitreg era căzut pe hol (fiind imobilizat de fratele său), a încercat să-l lovească în zona cranio-cerebrală cu toporul.

Din cauza stării de ebrietate în care se afla, tatăl nu a putut lovi fiul, motiv pentru care a luat un cuţit cu care a încercat să-l lovească în zona abdominală, activitate care de asemenea nu i-a reuşit întrucât cuţitul nu era ascuţit.

Apoi, bărbatul a luat apoi un alt cuţit cu care a reuşit doar să taie haina pe care o purta fiul vitreg. Această activitate ilicită nu a putut atinge rezultatul scontat întrucât fiul se zbătea în încercarea de a scăpa de fratele său care stătea deasupra lui.

După puţin timp, fiul agresat a reuşit să-l îndepărteze de deasupra sa pe fratele său şi a fugit apoi spre locuinţa sa, aflată în aceeași curte, urmat fiind de ambii agresori. În locuinţă, fiul agresat a fost prins și doborât pe podea de către fratele acestuia care, apoi, s-a aşezat din nou deasupra lui şi a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu pumnii în diverse zone.

La rândul său, tatăl a pătruns şi el în locuinţa respectivă, având în continuare toporul asupra sa. A rezultat din cercetări că bărbatul a ridicat toporul deasupra capului său şi a aplicat fiului vitreg aproximativ 4-5 lovituri cu muchia toporului în cap, iar fiul a pierdut cunoștința.

În acest moment, cei doi agresori au abandonat orice altă intenţie de violenţă, s-au deplasat în locuinţa lor după care s-au culcat.

Un martor a apelat Dispeceratul 112 şi a solicitat asistenţă medicală pentru victimă. Aceasta a fost transportată la o unitate medicală din județul Suceava unde i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă.

Medicul legist a efectuat examinarea medico-legală a bărbatului agresat, concluzionând în cuprinsul raportului că aceasta a prezentat traumatism cranio-cerebral în zona parieto-temporală stânga, cu contuzii hemoragice cortico-subcorticale parietal stânga şi temporal stânga, fractură cominutivă cu fragmente detaşate temporal stânga ce au necesitat craniotomie, plagă cranio-cerebrală temporală stânga, hematom epicranian vertex, hematom, echimoze, tumefacţie echimotică.

Aceste leziuni au pus în primejdie viaţa fiului agresat, iar medicul legist a apreciat că sunt necesare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale în vederea vindecării.


Intră acum și în grupul de