IŞJ Suceava dă asiguri că profesorii nu vor rămâne fără catedre la clasa a IX-a


Intră acum și în grupul de

Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că profesorii din judeţ nu au motive să îşi facă griji că nu vor avea clase de a IX-a la care să predea, după ce locurile în liceele sucevene nu au fost ocupate în totalitate. „Chiar dacă nu s-au ocupat toate locurile, clasele se vor organiza sub numărul maxim, dar peste cel minim”, a precizat Vasile Monacu.

Luni, s-a încheiat a doua etapă a admiterii computerizate la liceu, etapă, l-a care s-au înscris doar 50 de candidaţi. În urma primei repartizări, din data de 2 iulie a.c., 94 de candidaţi au rămas nerepartizaţi, iar 7.078 absolvenţi au ocupat un loc la liceu. La admitere ar fi trebuit să participe 8.364 elevi de clasa a VIII-a dar, circa 1.300 de elevi de clasa a VIII-a nu se regăsesc nici printre candidaţii primei repartizări computerizate, cu atât mai puţin celei de-a doua, la care au participat doar 50 absolvenţi de gimnaziu.

Cifra de şcolarizare cuprinde pentru noul an 298 clase de liceu la învăţământ de zi, 13 clase frecvenţă redusă şi două clase de seral, însumând un total de 8.764 locuri la liceu. În urma celor două repartizări computerizate, au rămas libere peste 900 de locuri, echivalentul a 30 de clase de liceu.

Majoritatea locurilor rămase libere sunt la colegiile tehnice şi la grupurile şcolare, mai exact la specializările Şcolilor de Arte şi Meserii, desfiinţate de Ministerul Educaţiei.

Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava este cel rămas cu cele mai multe locuri neocupate. Astfel la specializarea fabricarea produselor din lemn, au rămas neocupate 115 locuri, iar alte 42 de locuri au rămas libere la specializările industrie textilă şi pielărie şi electronică şi automatizări. Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” este următorul pe lista claselor nerealizate, cu 162 locuri libere, Grupul Şcolar nr. 1 Câmpulung Moldovenesc cu 89 locuri rămase neocupate, Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor-49 locuri şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava care a rămas cu 79 locuri libere.

Până joi candidaţii admişi la liceu trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la unităţile la care au fost repartizaţi.


Intră acum și în grupul de