Țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 93.000 lei au fost confiscate în Ulma, în apropierea frontierei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat o cantitate mare de țigări de contrabandă, transportate din Ucraina în județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava comisar șef Ilie Poroch-Serițan, cazul a avut loc în data de 29 ianuarie, în jurul orei 01:30.

Astfel, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării, pe direcţia localităţii Ulma.

Prin urmare, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor prin voce, oamenii legii au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acestea nu s-au oprit și s-au dispersat în localitatea Ulma.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea  zonei, fiind descoperite mai multe colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.930 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Sursa citată menționează faptul că întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 93.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de