Amenzi de mii de lei pentru transporturi ilegale de lemn depistate pe raza comunelor Sadova și Frumosu


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de 28 ianuarie, polițiștii suceveni au identificat în trafic două transporturi de lemne cu nereguli în acte.

Primul caz a avut loc în jurul orei 12:00. Astfel, potrivit IPJ Suceava, pe raza comunei Sadova a fost oprită o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un bărbat de 41 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc. Acesta transporta conform avizului de însoțire prezentat, cantitatea de 17,79 mc lemn de lucru rotund de esență rășinoase.

Imagine ilustrativă

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care, au constatat faptul că, bărbatul a efectuat încă un transport de material lemnos folosindu-se de acelaşi aviz de însoţire şi cod online emis de aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.

Din acest motiv s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, ansamblul auto transporta cantitatea de 16,10 mc lemn rotund de esență molid.

Prin urmare, bărbatul a fost amendat cu 10.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 5.663 lei, a fost confiscat.

Celălalt caz a avut loc în jurul orei 14:40, pe raza comunei Frumosu. Polițiștii au oprit pentru control o altă autoutilitară cu semiremorcă, condusă de un bărbat din municipiul C-lung Moldovenesc. Acesta transporta, conform avizului de însoțire, cantitatea de 48,38 mc cherestea tivită din specia molid.

Cu toate acestea, specialiştii silvici care au inventariat cantitatea de cherestea au constatat că, bărbatul transporta în plus cantitatea de 3,03 mc cherestea.

Astfel, cu o amendă de 6.000 lei s-a ales societatea emitentă a documentelor, reprezentată de un bărbat de 43 de ani din comuna Vatra Moldoviţei. Totodată, a fost confiscat materialului lemnos transportat în plus, în valoare de 1.936 lei.


Intră acum și în grupul de