Accident în Gura Humorului: O mașină a intrat în coliziune cu o remorcă care s-a desprins și a lovit o altă mașină din sensul opus. Șoferul vinovat de accident era băut și a fugit de la fața locului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Păltinoasa, are probleme cu legea după ce a provocat un accident rutier în orașul Gura Humorului.

Evenimentul rutier a avut loc în data de 30 ianuarie, dimineața.

Imagine ilustrativă

Tânărul conducea autoturismul pe bd. Bucovina din localitate, iar în apropierea unei staţiii de carburanţi, tânărul șofer nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în timpul mersului faţă de o autoutilitară care tracta o remorcă condusă de un bărbat de 37 ani din comuna Rădăşeni, intrând în coliziune faţă spate cu acesta.

În urma coliziunii, remorca s-a desprins din cârligul autoutilitarei, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune laterală cu o autoutilitară ce era oprită în afara părţii carosabile, fiind condusă până în acel loc de un bărbat de 37 ani judeţul Iaşi.

După coliziune, conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea către Suceava, fără să oprească la faţa locului.

Ulterior, după aproximativ două ore de la accident însă, respectiv în jurul orei 08:20, tânărul s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Gura Humorului și a declarat faptul că el a condus autoturismul şi nu a oprit la faţa locului deoarece s-a speriat.

Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital  i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ceilalți doi conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.     


Intră acum și în grupul de