Flutur: Spitalul de copii din Suceava va fi realizat de CNI, o investiție de 79 de milioane de euro, iar Spitalul de Oncologie va fi realizat printr-o finanțare a Ministrului Sănătății și a Consiliului Județean Suceava. CNI ar urma să finanțeze și un nou spital la Vatra Dornei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că a avut discuții la Ministerul Sănătății privind mai multe investiții în infrastructura de sănătate a județului Suceava.

Spitalul de copii este o investiție de 79 de milioane de euro și urmează să fie finanțată prin Compania Națională de Investiții, a anunțat, vineri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că a prezentat Ministerului Sănătății argumentele pentru realizarea unei asemenea investiții la Suceava și că urmează să primească aprobarea astfel încât CNI să o poată include la finanțare.

Președintele Flutur a spus că o investiție asemănătoare ar urma să fie făcută și la Arad.

„Ne dorim un spital care are demisol, parter și cinci etaje pe 3.750 mp, cu 412 paturi din care 65 sunt pentru însoțitori, fiind un spital de pediatrie”, a spus Flutur.

El a menționat că prin redistribuire se cere de fapt un plus de 78 de paturi la Suceava față de numărul actual pe care îl are aprobat Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Durata de execuție a investiției este de 36 de luni.

„Dorim să intrăm în proceduri foarte repede pentru că Suceava are nevoie de așa ceva”, a spus Flutur.

El a mai spus că în ceea ce privește Spitalul de Oncologie de la Suceava, acesta va fi realizat pe o suprafață de 857 de mp, și va avea 85 de paturi din care zece paturi pentru îngrijiri paleative.

Flutur a menționat că valoarea este de 39 de milioane de lei, la care CJ Suceava va contribui cu minim 10 la sută din sumă, iar restul va fi asigurat de Ministerul Sănătății.

„Dorim să facem la Suceava un Institut Oncologic funcțional”, a spus președintele CJ Suceava.

El a arătat că în mai-iunie va fi funcțional Centrul de radioterapie, investiție privată, va fi în curând funcțional Laboratorul de medicină nucleară unde se așteaptă avizul CNCAN, vor fi amenajate săli de operații pentru chirugia oncologică,

„Ne lipsea un spital care să asigure pacienților condiții de tratament”, a menționat președintele Flutur.

El a menționat că a cerut Ministerului Sănătății finanțarea amenajării secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirugie care urmează să fie realizate pe o suprafață de circa 1000 de mp prin supraînălțarea corpului E al SJU Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur a spus că a discutat la CNI și problema construcției unui nou spital în Vatra Dornei pentru că această zonă este la o distanță de 100 de kilometri de municipiul reședință de județ, respectiv de Spitalul Județean de Urgență Suceava și că e nevoie de o asemenea investiție mai ales că Vatra Dornei este stațiune turistică de interes național.

El a arătat că a fost identificat terenul pe care ar urma să fie construit noul spital de la Vatra Dornei.

Președintele Flutur a mai anunțat că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut joi la București a solicitat ministrului de Interne, Marcel Vela, să pună la dispoziția zonei de munte a județului Suceava un elicopter SMURD.