O persoană a fost rănită după ce un tânăr fără permis a intrat în coliziune cu o autoutilitară. Ambii șoferi erau băuți, unul fiind cercetat penal, iar altul lăsat fără permis


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 de ani a ajuns la spital fiind rănit într-un accident rutier ce a avut loc duminică dimineața, pe DN 2 din comuna Forăști.

Potrivit IPJ Suceava tânărul se deplasa în calitate de pasager în autoturismul condus de un localnic de 21 de ani. Acesta a efectuat manevra de întoarcere, fără să se asigure corespunzător, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar de un bărbat de 34 de ani din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul tânărului de 21 de ani şi de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 21 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Celălalt conducător auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere.


Intră acum și în grupul de