De la începutul anului 2020, în judeţul Suceava au fost raportate 137 de cazuri de rujeolă. Anul trecut au fost administrate peste 14 000 de doze de vaccin ROR


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava au fost raportate de la începutul acestui an şi până în prezent 137 de cazuri de rujeolă, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 0-5 ani.

Potrivit DSP Suceava, în zonele Cajvana, Marginea, Vicovu de Sus şi Arbore au fost înregistrate cele mai multe cazuri de rujeolă.

Sursa citată menţionează că în anul 2019  în judeţul Suceava  au fost vaccinate împotriva rujeolei 14 105 persoane.

Reamintim că în ultimele trei săptămâni,  judeţul Suceava s-a situat pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate de rujeolă.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că rujeola (pojarul) este o “boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii”, iar una din patru persoane diagnosticate cu această boală are nevoie de spitalizare.

“Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli”, menţionează INSP.

De precizat este că în contextul actualei epidemii de rujeolă, autorităţile sanitare sucevene au anunţat organizarea, în cursul zilei de miercuri, la sediul Primăriei Marginea şi al Primăriei Arbore, o întâlnire la care urmau să participe reprezentanţi ai celor primării, medici şi asistenţi de la Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică al DSPJ Suceava, reprezentanţi ai Serviciului Control în Sănătate Publică Suceava, medici de familie, directori de şcoli,  preoţi/pastori, în scopul iniţierii unor campanii de conştientizare a importanţei vaccinării antirujeolice.

“Prin intermediul acestor  campanii se urmăreşte creşterea gradului de acoperire vaccinală şi a recuperării restanţierilor în aceste localităţi”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Suceava.

Acţiuni similare ar urma să fie organizate în cursul săptămânii viitoare şi la sediul Primăriilor Cajvana şi Vicovu de Sus.

“Subliniem faptul că acţiunile de promovare a importanţei vaccinării pentru sănătatea populaţiei întreprinse de personalul medico-sanitar, susţinute de toţi factorii implicaţi în viața comunităţii pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime”, mai precizează DSP Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de