O sută de mămici din Suceava vor urma cursurile de antreprenoriat și competențe digitale organizate de USV

Cea de-a doua etapă de înscrieri la cursurile gratuite organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare”, prin proiectul „Mommypreurs”, a avut succes. 173 de mămici au completat formularul pentru a participa la sesiunea de admitere. Dintre acestea, 102 au optat pentru cursurile de Competenţe Digitale şi 71 pentru cursurile de Antreprenoriat. După analiza formularelor de înscriere, au fost selectate 100 de mămici, dintre care 50 la Antreprenoriat şi 50 la Competenţe Digitale, care au început cursurile în prima săptămână a lunii februarie, arată un comunicat de presă al USV.

„Am constatat cu bucurie că sunt foarte multe mămici care vor să iasă din zona de confort, să acumuleze informaţii noi sau să facă o schimbare în carieră şi nu oricând, ci într-o perioadă sensibilă a vieţii lor, aşa cum este concediul de maternitate. Pentru ele am decis să facem un efort şi, începând cu luna februarie, să pregătim câte două grupe de cursanţi pentru fiecare disciplină în parte şi nu câte una, aşa cum am stabilit iniţial”, a declarat lector Ana-Maria Cozgarea, manager de proiect.

Din păcate, câteva mămici n-au îndeplinit condiţiile esenţiale de eligibilitate pentru a fi admise la cursuri, în sensul că depăşeau vârsta maximă de 29 de ani sau aveau deja un serviciu. Echipa Mommypreneurs a început să facă demersuri pentru ca finanţatorul proiectului să modifice criteriile. Dacă se obţine acordul, atunci mămicile vor fi admise la cursurile programate să înceapă în luna septembrie a acestui an.

Mommypreneurs organizează cursuri gratuite de Antreprenoriat şi Competenţe Digitale pentru mămicile care au vârsta maximă de 29 de ani, se află în concediu de maternitate sau au terminat concediul, dar n-au reuşit să-şi găsească un loc de muncă.

Prima serie de cursuri s-a încheiat la sfârşitul lunii ianuarie. Cea de-a doua începe în luna februarie a acestui an şi se va încheia la sfârşitul lunii aprilie. Următoarele serii vor debuta în mai şi în septembrie.

Mămicile se pot înscrie prin completarea unui formular de pe site-ul proiectului.

Acest proiect este finanțat de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene. Proiectul a început în ianuarie 2019 şi va fi implementat timp de 24 de luni de către 8 parteneri din 7 state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România și Spania. România este reprezentată în consorțiu de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, care va instrui şi susține un grup țintă format din 150 mame.