Un adolescent de 15 ani, căutat internațional , a fost identificat în Gura Humorului la volanul unei mașini furate din Bistrița Năsăud după ce a comis un accident rutier


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 15 ani, care figura ca fiind dispărut și era căutat internațional, a fost identificat după ce a comis un accident rutier în Gura Humorului, fiind la volanul unei mașini furate.

Cercetările au stabilit faptul că tânărul din Fălticeni figurează a fi dispărut din data de 11.02.2020 de la Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” Solca.

Astfel, s-a constatat că, marți, în jurul orelor 07:40, adolescentul, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Megane pe b-dul Bucovina, din oraşul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, la schimbarea benzii de mers nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat un autobuz.

Tânărul nu a oprit la faţa locului continuându-şi deplasarea fiind ajuns în zona şcolii generale nr. 2, după care s-a deplasat la sediul unei firme din localitate pentru a da autoturismul spre dezmembrare, loc unde a şi fost identificat de poliţie.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieşit faptul că autoturismul marca Renault Megane figurează furat din loc. Unirea, jud. Bistriţa Năsăud în noaptea de 17/18.02.2020.

Autoturismul Renault Megane urmează a fi preluat de I.P.J. Bistriţa Năsăud – S.I.C. pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, a fost anunţat  Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” Solca pentru preluarea adolescentului.

Cercetările sunt continuate de Compartimentul Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural, întocmindu-se dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.      


Intră acum și în grupul de