Acțiune de weekend a Serviciului Rutier Suceava pentru prevenirea accidentelor rutiere grave generate de șoferi băuți: 20 de infracțiuni constatate și 121 de amenzi aplicate


Intră acum și în grupul de

În perioada 21-23 februarie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule de către persoane aflate sub influența alcoolului.

Astfel, IPJ Suceava informează că în cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 439 conducători auto și au fost constatate 20 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 11 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și nouă pentru conducere fără permis de conducere.

De asemenea polițiștii au aplicat 121 de amenzi, în valoare de 71.156 lei. Pe lângă asta, au fost reținut în vederea suspendării 14 permise de conducere, dintre care opt pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și șase alte cauze și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Printre șoferii prinși băuți la volan se numără un bărbat de 39 de ani din comuna Bălăceana. Acesta a fost prins în trafic duminică, la volanul unei mașini ce circula pe DJ 209C din comuna Berchișești.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceiași zi, pe strada Măgurei din Suceava, a fost identificat autoturismul condus de un localnic de 30 de ani, care de asemenea era băut.

Suceveanul avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi sunt cercetați penal.


Intră acum și în grupul de