Incendiu într-un apartament din Vatra Dornei din cauza jarului provenit din coșul de fum necurățat


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit, luni seara, într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din municipiul Vatra Dornei. Incendiul a fost observat târziu de aceea focul a afectat întreaga locuință.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, pompierii au fost anunțați la ora 23:13, iar la ora 00:45 incendiul a fost lichidat, pompierii salvând restul apartamentelor din bloc.

Imagine ilustrativă

La sosirea echipajelor, ardea funinginea din coșul de fum comun al imobilului. Printr-o ușiță de vizitare, din material plastic, jarul a pătruns în bucătăria apartamentului respectiv, unde ardeau mocnit materiale combustibile, cu degajări mari de fum. Apartamentul nu era locuit și, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești. Pe de altă parte, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, ceea ce a dus la afectarea întregii locuințe.

Au ars aparate de uz casnic, electrocasnice, mobilier și alte bunuri din interiorul bucătăriei. S-au degradat bunurile din restul apartamentului (mobilier, îmbrăcăminte, electrocasnice, covoare și altele) și pereții interiori.

Sursa citată precizează că focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului provenit din coșul de fum necurățat.

Precizare ISU Suceava: Odată cu informațiile despre incendiu, recomandăm proprietarilor din blocurile de locuințe cu coșuri de evacuare a fumului comune, să nu monteze la acestea ușițe de vizitare din material plastic, care sunt destinate doar pentru accesul la instalații sau pentru canalele de aerisire. O ușiță metalică ar fi dus la evitarea acestui eveniment, care, pe lângă distrugerea apartamentului, putea provoca și pierderi de vieți omenești.


Intră acum și în grupul de