Primarul Ion Lungu a semnat contractul de achiziție a primelor 25 de autobuze electrice de producție chinezească


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat în această dimineață contractul privind achiziția a 25 de autobuze electrice pentru transportul public din Suceava.

Autobuzele vor fi achiziționate pentru suma de 47.775.000 lei fără TVA de la câștigătoarea licitației, firma SC BMC TRUK&BUS S.A. cu sediul în România. Valoarea estimată a licitației a fost de 57.180.000 lei fără TVA.

Autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kw,  autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, 12 m lungime, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere,  afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Lungu susține faptul că termenul de livrare este de șase luni pentru primele 15 autobuze, celelalte zece autobuze vor sosi în termen de 12 luni de la data semnării contractului.

“Avem convingerea că până la sfârșitul lunii octombrie 2020 vor ajunge primele 15 autobuze electrice,” a declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de