Bărbatul din Cernăuți infectat cu coronavirus s-ar fi întors din Italia cu mașina prin Vama Siret și nu cu avionul prin Aeroportul Suceava-presa ucraineană


Intră acum și în grupul de

Presa din Ucraina a publicat informații mai detaliate despre bărbatul din Cernăuți infectat cu coronavirus.

Astfel, potrivit postului TV din Kiev Hromadske, acesta s-a întors din Italia cu mașina personală și a intrat în Ucraina prin Vama Siret în data de 26 februarie. De aici, putem deduce că bărbatul a traversat tot teritoriul României.

Sursa menționează că la Vamă, acestuia, dar și soției sale, care de asemenea se afla în mașină, le-a fost măsurată febra, însă cei doi nu au manifestat simptome caracteristice noului virus chinezesc.

Ulterior, în data de 28 februarie, bărbatul s-a simțit rău și ziua următoare s-a adresat medicilor din Cernăuți. Acesta este în prezent izolat.

Totodată, sursa menționează că și soția acestuia a fost izolată în spital, după ce vecinii de bloc ai acestora au protestat.

Pe lângă asta, autoritățile sanitare ucrainene au anunțat că au fost stabilite și persoanele, zece la număr, cu care bărbatul a contactat după ce a revenit în Ucraina, toate fiind monitorizate.

Starea pacientului este de gravitate medie.


Intră acum și în grupul de