Percheziții la Suceava, București și Brașov într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste șase milioane lei. Firmele vizate se specializează în colectarea anvelopelor uzate


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de astăzi sunt efectuate zece percheziții la Suceava, București și Brașov în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de peste 6.000.000 de lei.

Potrivit Inspectotului General al Poliției Române, perchezițiile se efectuiază la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale care se ocupă cu colectarea și valorificarea anvelopelor uzate.

În fapt, în perioada 1 martie – 31 decembrie 2016, o societate comercială ar fi înregistrat în declarațiile fiscale depuse la Administrația Fondului pentru Mediu gestionarea a peste 3.050.000 de kilograme de deșeuri de cauciuc și anvelope uzate, pentru care nu ar fi fost dovedită trasabilitatea și implicit, nici valorificarea.

Din cercetări a rezultat că reprezentanții societății comerciale ar fi fost ajutați de trei persoane fizice și două persoane juridice.

Sursa citată arată că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 6.103.988 de lei, urmare a neplății la Fondul pentru Mediu a contribuției.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene din Suceava și Brașov si Serviciul pentru Interventii și Acțiuni Speciale.


Intră acum și în grupul de