Acțiune de weekend a Serviciului Rutier Suceava: 21 de permise reținute și amenzi în valoare de peste 70.000 lei aplicate. Au fost prinși opt șoferi băuți


Intră acum și în grupul de

În perioada 06-09 martie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului pe linia conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

IPJ Suceava arată că în cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 533 conducători auto și constatate 19 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care opt pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 11 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au aplicat 165 sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.135 lei, au reținut în vederea suspendării 21 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.

Printre cei care s-au ales cu dosare penale se numără și un tânăr de 23 de ani din comuna Mălini, prins băut la volan duminică noaptea.

Mașina acestuia a fost oprită pe cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DJ.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer băut a fost identificat în trafic luni noaptea, pe strada 1 Mai din Rădăuți. Bărbatul de 36 de ani avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi sunt cercetați penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


Intră acum și în grupul de