Președintele Gheorghe Flutur impulsionează lucrările de modernizare a DJ 208 C Liteni-Hârtop astfel încât să fie finalizat în acest an. Se mai lucrează la Boroaia, Slatina, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca, Panaci sau Stulpicani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, marți, o întâlnire cu constructorul pe șantierul unde se execută lucrările de modernizare a Drumului județean DJ 208C Liteni    – Valea Glodului – Vulturești – Pleșești –– Hârtop, un drum de mare interes pentru această zonă.

El a spus că a cerut concentrarea mai multor echipe la lucrările de aici astfel încât în acest an să se finalizeze lucrările de modernizare pe cei 17 km de drum.

Președintele Flutur a arătat că lucrările sunt finanțate de Guvernul României prin PNDL și că este nevoie de o finanțare de circa 25 milioane lei.

„Sunt porțiuni importante de teren alunecos unde se vor amplasa piloni de stabilizare de 3-5 m. De asemenea se vor realiza mai multe poduri și podețe”, a spus Flutur.

El a menționat că potrivit analizei de la fața locului s-a concluzionat că primii 4 kilometri vor fi finalizați, cu aplicarea unui strat de asfalt, în două luni și jumătate, urmând ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizată întreaga lungime contractată.

Președintele Flutur a mai spus că la Hârtop se lucrează și la aducțiunea de apă potabilă și la canalizare, pe o finanțare tot de la Guvern și că se va turna un strat de asfalt după finalizarea acestor lucrări, iar pe drumurile pietruite se vor executa nivelări acolo unde este cazul, pentru a se putea circula normal.

El a mai declarat că lucrări de modernizare la drumurile județene se execută la Boroaia, Slatina, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Bilca, Panaci, Stulpicani.

„Săptămâna viitoare vom putea deschide noi șantiere de lucrări, astfel încât în acest an să reușim modernizarea a 140-150 km de drumuri județene”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de