Noi măsuri de protecție la DGASPC Suceava. Instituția încurajează folosirea canalelor electronice și telefonice de comunicare: Datele de contact


Intră acum și în grupul de

DGASPC Suceava își continuă activitatea și este la dispoziția populației, având în vedere faptul că activitatea de asistență socială nu poate fi sistată.

Cu toate acestea, instituția a luat un șir de măsuri stricte ce vizează situația epidemiologică actuală. Anterior am relatat despre măsurile luate.

Astăzi, DGASPC Suceava a anunțat încă un șir de măsuri în vedere contextul actual al măsurilor impuse la nivel național de prevenire a infectării cu Covid-19.

Redăm comunicatul DGASPC Suceava:

Au fost urcate pe site-ul Direcției și pe pagina de facebook informații privitoare la desfășurarea activității zilnice și măsurile care se impun luate pentru prevenirea cazurilor de infectare în rândul beneficiarilor și personalului.

Pe site-ul DGASPCC Suceava a fost  înființată o secțiune specială cu privire la COVID -19 și măsurile întreprinse în acest sens.

Din data de  12.03.2020, la sediul DGASPC Suceava s-au dispus următoarele măsuri, în concordanță cu dispozițiile metodologice din partea ANDPDCA și solicitările Consiliului Judeșean Suceava,  pentru a continua activitatea în condiții de siguranță a sănătății și prevenire a infectării cu COVID-19 :

  – Intrarea în sediul DGASPC Suceava se face doar pe intrarea principală și doar pentru cazurile care nu pot fi amânate, iar, în acest caz, fiecare persoană solicitantă este preluată de către serviciul la care apelează, personalul din cadrul serviciilor, luând toate măsurile de precauție și igienă necesare.

– Activitatea Serviciilor de Evaluare Complexă Adulți și Copii, Secretariatului Comisiilor de specialitate și a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava, suportă următoarele  modificări:

  Pentru evitarea aglomerației și a deplasărilor inutile, am solicitat primăriilor preluarea de la persoanele adulte cu dizabilități  și de la părinții copiilor cu dizabilități documentele necesare încadrării în grad de handicap, împreună cu cererea completată și semnată de beneficiar sau reprezentantul legal și transmiterea acestora  instituției noastre prin fax, poștă sau e_mail:

sau printr-un reprezentant al primăriei.

– preluarea  și transmiterea  cererilor  privind opțiunea de acordare a îndemnizației de însoțitor sau asistent personal, potrivit legislației în vigoare, urmând ca instituția noastră să emită acordul.

             – pentru persoanele cu handicap accentuat sau grav care nu și-au ridicat biletele pentru transport interurban cuvenite, acestea pot transmite o cerere (însoțită de copia CI și a certificatului de handicap) prin poștă sau poștă electronică ([email protected] ), iar instituția noastră va transmite persoanei solicitante, aceste bilete, prin intermediul reprezentantului primăriei sau prin poștă.

–  Transmiterea certificatelor de handicap către beneficiarii noștri, copii și adulți cu dizabilități,   se vor transmite de către Secretariatul Comisiilor de specialitate, numai prin poștă. 

– Audiențele  la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap se suspendă până la data de 31 martie 2020.

–  În perioada 10-31 Martie 2020, se suspendă  Activitatea centrelor de zi pentru copii și adulți și redistribuirea personalului din aceste centre în cadrul serviciilor de tip rezidențial:

  • Centrul de zi pentru copii cu dizabilități din cadrul Complexului Bijdorp,
    • Centrul de zi pentru adulți cu dizabilități din cadrul Complexului Bijdorp,
    • Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități din cadrul Complexului Bijdorp,

                  –    Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități din cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, pentru copiii din comunitate.

–  Activitatea Centrului de Primire în Regim de Urgență  pentru minorul abuzat, neglijat sau exploatat, Suceava, rămâne neschimbată cu mențiunea că orice minor adus în regim de urgență trebuie consultat inițial  în UPU Suceava, pentru a evita orice îmbolnăvire a colectivității în care va intra.

A fost întocmit  Planul de măsuri al DGASPC Suceava, de punere în aplicare a Dispozițiilor metodologice nr. 6377/ANDPDCA/09.03.2020 și 6912/ANDPDCA/12.03.2020 ale Președintelui ANPDCA.


Intră acum și în grupul de