Asociația studenților suceveni critică din nou decizia de a evacua căminele studențești: Expune la riscuri mai ales studenții din Republica Moldova și Ucraina, nevoiți să părăsească țara


Intră acum și în grupul de

Asociația studenților suceveni (ASUS) se arată nemulțumită, într-un comunicat de presă emis astăzi, de decizia conducerii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava de a dispune evacuarea căminelor studențești în regim de urgență până la data de 16 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioadei.

Decizia vine după ce autoritățile au decis ca, în caz de urgență, să folosească căminele ca spațiu pentru carantină.

Contra acestei decizii s-a expus și Prorectorul USV Mihai Dimian, iar studenții au lansat o petiție on-line pentru utilizarea în acest sens a proprietăților confiscate și a celor aflate în sechestru.

Ca argumente suplimentare, studenții suceveni invocă faptul că solicitarea autorităților a generat îngrijorare în rândul tinerilor care urmează să revină în acele spații.

Îngrijorător este și faptul că studenții decazați se văd nevoiți să se deplaseze către localitățile de domiciliu, lucru care nu poate decât să crească riscul lor de îmbolnăvire. Cea mai dificilă situație este a studenților din Republica Moldova, respectiv Ucraina, care sunt nevoiți să treacă granițele pentru a ajunge acasă.


Intră acum și în grupul de