FOTO VIDEO // Incendiu puternic în localitatea Horodnic de Jos în urma căruia au pierit mai multe animale domestice. Pompierii s-au luptat cu focul aproximativ șase ore


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a cuprins, luni seara, două gospodării din localitatea suceveană Horodnic de Jos.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcțiile din două gospodării, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Sursa arată că primului proprietar i-au ars acoperișul unei case de locuit (în gospodărie erau construite două locuințe), o bucătărie de vară, un grajd, o șură și două magazii, precum și bunuri din gospodărie (printre care un tractor, 10 mc lemn de foc, aproximativ 500 de baloți de fân și un tocător de furaje). S-au degradat pereții și tavanul casei, camera centralei termice și o baie.

La a doua gospodărie, a ars un perete de la casă pe aproximativ 15 mp și s-a degradat o suprafață de 10 mp din acoperiș.

Totodată, în incendiu au pierit două vaci și 15 găini, dar niciun om nu a avut de suferit. De asemenea, pompierii au salvat a doua casă de locuit din prima gospodărie, precum și alte două locuințe învecinate.

De menționat că intervenția a fost un complicată, pompierii fiind anunțați la ora 18:19, iar focul a fost lichidat la ora 01:10.

Incendiul a solicitat intervenția Pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți și Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Horodnic de Jos, Horodnic de Sus și Gălănești, alături de șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Cauza probabilă de izbucnire este în curs de stabilire.


Intră acum și în grupul de