FOTO // Două gospodării, din localitățile Mănăstioara și Poiana Micului, au fost afectate de incendii. Pompierii au salvat locuințele învecinate


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 16 martie, două gospodării din localitățile sucevene Mănăstioara și Poiana Micului au fost cuprinse de flăcări. În ambele cazuri, pompierii suceveni au reușit să lichideze incendiile fără ca să fie înregistrate victime omenești.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, incendiu în localitatea Mănăstioara a fost anunțat la ora 11:45. Astfel, au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Preutești, cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 13:15, dar până atunci a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 100 mp și s-au degradat aproximativ 5 mp dintr-un perete portant. Pompierii au salvat restul casei și locuințele învecinate.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei (de la o țigară) purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.

Incendiu în localitatea Poiana Micului a fost raportat câteva ore mai târziu, la 14:16. Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere reușind să lichideze incendiul la ora 16:30.

La sosirea lor, ardeau o hală de prelucrare a lemnului și o magazie de lemne, cu pericol de propagare la casa de locuit și la anexe. Până la urmă, au ars hala banzic pe 70 mp, magazia de lemne pe 30 mp, circa 3 metri cubi lemn de foc, un motor electric și o afumătorie.

Pompierii au casa de locuit și restul anexelor gospodărești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la afumătorie, care era amplasată necorespunzător față de materialele combustibile, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de