Polițiștii de frontieră au interceptat o dronă care transporta țigări de contrabandă la segmentul de frontieră sucevean


Intră acum și în grupul de

În noaptea de miercuri spre joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care ar fi traversat frontiera din Ucraina în România.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră au monitorizat traseului aparatului de zbor şi au cercetat zona, fiind descoperit, în zona de frontieră, pe direcția localității Climăuți, un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 5.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Sursa precizează că s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de