FOTO VIDEO // Urmărire în trafic periculoasă la frontiera cu Ucraina: Polițiștii de frontieră au tras focuri de armă, însă mașina contrabandiștilor a acroșat autospeciala și a reușit să rupă distanța. Contrabandiștii au fugit abandonând vehiculul


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au efectuat o urmările în trafic a mașinii unor contrabandiști care încercau să transporte în județul Suceava aproape 9.000 pachete cu țigări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în data de 18 martie, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la linia de frontieră spre interiorul țării, pe direcția localității Vicovu de Sus.

Astfel, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare în vederea opririi la control, însă șoferul mașinii de teren, marca Jeep Grand Cherokee nu a oprit.

Pe timpul urmăririi, autoturismul de teren a acroșat autospeciala Poliției de Frontieră, moment în care aceștia au executat două focuri de avertisment în plan vertical și unul spre pneurile autoturismului, însă nici de această data maşina nu s-a oprit.

După aproximativ 7 km, autoturismul a fost descoperit abandonat, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Sursa precizează că în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conțin 8.960 pachete țigări în valoare de 104.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

De menționat că în urma acroșării autospecialei Poliției de Frontieră, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

În continuare se desfășoară verificări în vederea identificării și reținerii șoferului autoturismului, marca Jeep Grand Cherokee, precum si pentru documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de