FOTO VIDEO // Încă o mașină plină cu țigări de contrabandă a fost depistată în localitatea Falcău

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat peste 16.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, depistate într-o mașină, în localitatea Falcău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în data de 22 martie, polițiștii de frontieră s-au deplasat la un imobil de pe raza localității Falcău, unde cu acordul proprietarul imobilului au intrat în curte și au descoperit în garaj un autoturism marca Kia Sorento, înmatriculat în Marea Britanie, încărcat cu țigări de proveniență ucraineană.

Sursa arată că în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 16.320 pachete cu ţigări, de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 190.944 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 4.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

Poroch-Serițan precizează că în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Amintim că în data de 21 martie, pe direcția localității Falcău, în lunca râului Suceava, polițiștii de frontieră au depistat un autoturism abandonat, în care se aflau 9.990 pachete cu țigări.