Hoții deghizați în vânzători ambulanți au furat 1000 de lei de la o bătrână din Suceava, care le-a deschis ușa. Poliția Suceava recomandă tuturor să nu intre în contact cu astfel de persoane


Intră acum și în grupul de

Cu toate că epidemia de Covid 19 este toi în municipiul Suceava, hoții deghizați în vânzători ambulanți continuă să umble pe la casele sucevenilor.

Astfel, IPJ Suceava informează că în cursul zilei de ieri, 22 martie, o femeie de 86 ani, din mun. Suceava, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla la domiciliu, două persoane neidentificate, sub pretextul vânzării unor plăpumi, i-au sustras din locuință suma de 1000 lei.

S-a stabilit că la 22.03.2020, în jurul orei 10.00, bătrâna se afla la adresa de domiciliu, moment în care o persoană neidentificată a sunat la soneria uşii de acces. Imediat, suceveanca s-a deplasat spre uşa de la intrare, iar după ce a deschis, a constatat că în faţa uşii se afla o femeie, care i-a adus la cunoştinţă că are spre vânzare mai multe plăpumi. În aceste împrejurări, bătrâna a observat că la uşa de acces a vecinei sale de 82 de ani, se afla o altă persoană, care încerca să îi vândă acesteia produse similare.

Bătrâna i-a permis accesul femeii în imobil, iar la scurt timp a intrat şi cealaltă persoană. Ulterior, aceştia au căzut de comun acord ca suceveanca să plătească suma de 200 lei pentru o plapumă, astfel că, proprietara s-a deplasat în dormitor, de unde, dintr-un plic, a luat suma de bani pentru a achita contravaloarea produsului. În continuare, hoții au plecat de la faţa locului, iar la aproximativ o oră, bătrâna a constatat că din plic îi lipsea suma de 1.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt”, precizează polițiștii.

În acest context, IPJ Suceava a lansat următorul mesaj:

„Încă de la debutul epidemiei de Covid19, autoritățile au recomandat cetățenilor să își restrângă activitățile sociale și să limiteze contactele directe cu persoane necunoscute. Ulterior, după emiterea și punerea în aplicare a ordonanțelor militare au fost dispuse noi măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim și ne pot afecta propria sănătate. 

Stăm acasă, respectăm măsurile de igienă, respectăm recomandările autorităților și limităm contactul cu alte persoane.

Mesajul a fost transmis insistent către toată populația, un accent special punându-se pe categoria seniorilor, având în vedere gradul ridicat de risc prezentat de persoanele vârstnice.

Cu toate acestea, chiar și în acest context, unii concetățeni ignoră recomandările autorităților.

(…)

Polițiștii recomandă încă o dată, în special persoanelor vârstnice să nu intre în aparente relații comerciale cu astfel de vânzători ambulanți, care folosesc diferite pretexte pentru a pătrunde în locuință. În această perioadă, pe lângă prejudiciul financiar suferit, permiterea accesului în locuină a persoanelor necunoscute și asftel de relaționări vă pot expune unor riscuri medicale sporite.

Pentru siguranța dumneavoastră, a celor dragi și a comunității, vă rugăm să rămâneți acasă și să limitați contactul cu alte persoane!”


Intră acum și în grupul de